Sodelujemo, ustvarjamo in prinašamo inovativnost v lokalno okolje

Bolj kot kadarkoli smo v obdobju korona krize opazili, kako pomembno je poznati svoje lokalno okolje. Ne le do kot segajo meje občin, temveč predvsem koliko ter katere pridelovalce in predelovalce prehranskih izdelkov imamo v lokalnem okolju in širše. Omejen gospodarski sistem, omejitve na občine, in drugi ukrepi so nas nekako opomnili, da imamo tudi v okolju bivanja široko gostinsko in turistično ponudbo in seveda ponudbo lokalnih proizvajalcev prehranskih in drugih izdelkov.

V sklopu projekta Ekološki mlečni izdelki in zelišča iz Goričkega v trajnostni prehranski verigi smo v prvem polletju izvajanja projekta, izvedli 4 usposabljanja, predavanja, šolske ekskurzije, virtualne delavnice. Ob omejitvi le-tega smo še vedno želeli realizirati število udeležencev in slušateljev. Tako smo ponujali naše delavnice na daljavo, ob odprtju osnovnih šol, pa smo lahko naravoslovni dan (namesto na Goričkem) izvedli kar na povabljeni šoli. Obdržali smo teme ekološka zelišča in mlečni izdelki, ter na zanimiv in inovativen način učencem predstavili naše delo. Cilj naravoslovnih dni in delavnic je bil enoten: Zdrav način prehranjevanja in zdrav življenjski slog, ekološki prehranski  izdelki v lokalnem okolju. Neizogibno je bilo sodelovanje predstavnikov partnerjev, Ljudske Univerze v Murski Soboti, Turmanove kmetije, Vidovega brejga in Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor.

Pika na »i« v poslavljajočemu projektu pa je bila otvoritev prenovljenega Vidovega brejga, ki je trajala kar 5 dni, od 21. pa do 25. junija 2021. Med drugimi, so v torek, 22. 6. 2021 sodelovali tudi dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor s cateringom in live show cookingom. Pestra ponudba delavnic, predavanj, čarobnih vonjav in zvokov v osrčju Goričkega. Posestvo Vidov brejg je enkratna pridobitev za turistično ponudbo Pomurja, katerega uspeh nas izjemno veseli.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=ds3S2UdpE-g

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja