Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor +386 (0)2 235 00 10
 

Vabilo za šole

 

Spoštovani,

v okviru projekta Ekološki mlečni izdelki in zelišča iz Goričkega v trajnostni prehranski verigi bomo v mesecu septembru in oktobru 2020 ter spomladi 2021 pripravili več brezplačnih delavnic namenjenih osnovnošolskim ter srednješolskim otrokom, katerih cilj je prispevati k vzpostaviti odgovornega odnosa do prehrane, lokalnih izdelkov z višjo prehransko vrednostjo in zdravega življenjskega sloga.

Kaj projekt učencem nudi;

  • Ozaveščanje o pomenu lokalne prehrane.
  • Spoznavanje zdravilnih rastlin in zelišč v naravnem okolju ter njihove uporabne vrednosti.
  • Prikaz dela na kmetiji.
  • Izdelavo okusnih zeliščnih namazov ter jogurtov.
  • Zdravo malico, ki jo bodo učenci pripravili sami.
  • Predstavitev zdravega načina priprave in zaužitja hrane ter odgovornega ravnanja s hrano in okoljem.

Sveže nabrana zelišča

Delavnice bomo izvedli po predhodnem dogovoru s šolami, v okviru naravoslovnih in projektnih dni. Potekale bodo na ekološki kmetiji Vidov brejg, na Turmanovi kmetiji ter v prostorih sirarne Gorički raj predvidoma v dopoldanskem času od 8. 30 ure do 13. 00 ure, kjer bomo z učenci ustvarjali in spoznavali ekološke mlečne izdelke in zelišča z Goričkega.

Za več informacij in rezervacijo termina na delavnici prosimo pišite na naslov grega.frangez@ssgt-mb.si

 V primeru novih sprejetih ukrepov zaradi koronavirusa, lahko vašim učencem ponudimo tudi virtualno delavnico.

Pita iz sveže nabranih zelišč in skute.  Foto: Aleš Maučec

 

 
 

Več prispevkov iz Nekategorizirano

 
 

Deli



 
 
 
 

Komentiraj

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

 

 

 
 
Za vsebino je odgovorna Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor skupaj s partnerji.